Geen categorie

Telefoon

Al jaren wilde ik zo’n zwarte bakelieten telefoon hebben, deze opknappen en dan op een kast zetten als decoratie of mogelijk werkend met een omvormer.

In 2015, tijdens een veiling in Delft, viel mijn oog op deze telefoon uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Niet dat het aangeboden werd, het stond gewoon doelloos in de stelling achter de veilingmeesters. Na de pauze waagde ik het erop en kon hem meenemen: 20 Euro exlusief 20% veiligkosten. Natuurlijk geen spijt van.

Maar zoals heb nu is, was het natuurlijk niet. Het was best wel dof en dat hebben we dan ook goed onder handen genomen. Alles uit elkaar, opgepoetst en daarna gewassen. Elektrisch heb ik het alleen bekeken. Dat is misschien een klus voor later als het echt moet gaan werken. Te denken valt hierbij aan een omvormer voor de huidige ip-telefonie of misschien een omvormer met gsm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *